Hogyan öltözködjünk télen?
Számba vettünk néhány mítoszt, amelyek a téli öltözködéssel kapcsolatosak, és elmondjuk, melyeket érdemes figyelembe venni! 
1. Aki melegen öltözik, elkerülheti a megfázást, a vírusokat és az influenzát? - Ez így nem teljesen igaz, a hideg időjárás önmagában nem tesz bennünket beteggé. A sima megfázás sem azért alakul ki, mert túl hideg volt a szabadban, a betegséghez vírusok jelenléte is kell. A sima náthát például 200 fajta vírus okozhatja, ezek egyike már elég ahhoz, hogy ágynak dőljünk.

2. Azért kell sapkát viselni, mert több hőt veszítünk a fejünknél, mint más testrésznél? - A test bármely része, amely hidegnek van kitéve, elkezd hűlni, nincs semmi különleges a fejben ebből a szempontból. Az elvesztett hőmennyiség viszont több tényezőtől függhet, például a hajszálak vastagságától.

3. A réteges öltözködés tart a legmelegebben? - Igaz, hogy a réteges öltözködés sokat segíthet a hideg ellen, de egy kellően meleg, jó anyagból készült ruha egyetlen rétegként alkalmas ugyanerre. Nem a rétegek száma, hanem megfelelő anyagválasztás a kulcs. 

4. A pamut a legjobb hőszigetelő? - Valóban nagyon kellemes tud lenni egy meleg pamutzokni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a nedves pamut gyorsabban szívja el a test hőjét, mint más anyagok!


Van véleménye?

Mondja el nekünk!
Forrás: urmc.rochester.edu
2014 NOV 30 04:00:21/