Hogyan szúrhatók ki a nők termékeny napjai?
A menstruációs ciklus során a nő egyszer ovulál, általában a 14. napon. Ez az a pillanat, amikor a petefészekből felszabadul az oocita. Hogyan tudhatják a nők, hogy mikor ovulálnak? Néhány új tanulmány rámutat azokra a szokatlan nyomokra, amelyek segítségével felismerhetőek a termékeny napok.
Dr. Carol Gnatuk, az Egyesült Államook béli Penn State Milton S. Hershey Medical Center kutató orvosa, eképpen magyarázza "a  hormonok az egész szervezetet befolyásolják , így érthető, hogy a menstruációs ciklus során a gondolkodásmódunk, a viselkedésünk megváltozik, sőt fizikailag is változunk." Ime néhány ovulációhoz kapcsolódó tünet, amelyeket észre lehet venni.

Rózsás arc

A nők arca, a termékeny napokon rózsásabb, de ez oly apró változás, hogy szabad szemmel nem észlelhető, állítja egy új tanulmány.

Brit kutatók 22 nőt fényképeztek le  mindennap egy hónapon keresztül. A fotók  elemzése után, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a nők arca kipirosodott a termékeny napokban. "Ez az első tanulmány, amely kimutatja, hogy a nő  arca változik a menstruációs ciklusz során," mondja Robert Burriss pszichológus, a tanulmány társszerzője és az angliai University of Northumbria kutatója.
A kutatók számítottak arra , hogy a nők arcán kimutatható a változás, mert korábbi tanulmányokból kiderült, hogy a férfiak szebbnek találják a nőket a termékeny napjaikban. Azonban a változás észrevehetetlen az emberi szem számára.

Több szexuális fantáziálás

Az Archives of Sexual Behaviour című szakfolyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy az ovulációs időszakban a nők nagyobb valószínűséggel fantáziálnak. A tanulmány 27 szingli és heteroszexuális nőt követett, akik egy hónapig naplót vezettek a szexuális fantáziálásaikról. Az ovuláció ~10 napjában, a kutatók azt találták, hogy a nőknek átlagosan 0,77 szexuális fantáziálásuk van egy nap. Ami jóval magasabb, mint a korábbi vizsgálatokban az átlag (1 fantáziálás per hét).

Tendencia, hogy kerülik a beszélgetést az apjukkal


A Los Angeles-ben található University of California kutatói szerint, a menstruációs ciklus legtermékenyebb időszakában  nagyobb valószínűséggel kerüli a nő a telefonbeszélgetést édesapjával. Az ovuláló nők fele beszélt csak az édesapjával ebben az időszakban. A kutatók úgy vélik, ez  ösztönös, ami történelmileg azért van, hogy megakadályozza a vérfertőző kapcsolatokat a nők termékeny napjaiban.


Forrás: topsante.com - Fotó_ Vladimir Pustovit (Flickr.com)