Hogyan vágjuk le a baba körmét?
 A kisgyermekek körme gyorsan nő, rendszeresen kell vágni, hogy meg ne karmolja magát. Nem meri elkezdeni, mert fél, hogy megsérti a kis ujjacskákat? Nyugodjon meg, ahogy múlnak a hetek, a hónapok egyre pontosabbá és biztosabbá válik. Addig is, itt van, mit kell tudni, hogy elvégezze ezt a kényes manikűr.

Az első hónapban, lehetőleg ne nyúljon a gyermek körméhez. Nagyon puha, és fájhat is neki. Ha a baba megkarmolja magát, ha hozzá ér az arcocskájához, reszelje le egy kicsit. Válassza a kifejezetten csecsemőknek készült, finomabb szemcséjűt, vagy használja a körömcsipeszen lévőt. Mindig középről kifelé reszelje, és ne reszelje oda-vissza.

Az első hónap után, kezdhetjük vágni a körmét. Inkább tompa ollóval, könnyebben kezelhető, mint a körömcsipesz. Helyezze a gyermeket az ölébe, a gyermek hátát a hasának támasztva. Tartsa a kezét a tenyerében, tegye a soron következő ujját a hüvelyk-és mutatóujja közé. Ne vágja túl rövidre az oldalán, ne hagyjon éles csúcsot. A lábkörmöket úgy vágja, hogy fektesse le gyermekét az oldalárs, így magához tudja szorítani és jobban látja, hogy mit is csinál.

Még mindig nem nyugodt? Várja meg, amíg az apa vagy egy barátnő, ott legyen, hogy segítsen. Amíg Ön eteti a csecsemőt, segédje biztonságosan körmöt vághat. Kerülendő álmában levágni a körmöt, alvás közben a kisgyermekek néha nyugtalan, és meglepheti néhány váratlan és nem kívánt a mozdulattal.

Mi a véleménye?

Olvassa el másokét és ossza meg sajátját!
Forrás: destinationsante.com
2014 OKT 09 23:59:22/