Hólyaghurut: alternatív gyógyászattal csökkenthető a kiújulás veszélye
A hólyaghurutot valóban nem tanácsos gyógynövényekkel kezelni, azonban a megelőzésben hasznosnak bizonyulhat használatuk.

Áfonya, naponta nagy adagokban

A 2000-es évek óta szaporodnak a tanulmányok a vörös áfonya húgyútra gyakorolt állítólagos jótékony hatásáról. Az ANSES (az ÁNTSZ és a Nébih francia megfelelője) legutóbbi, 2011.március 18-i állásfoglalása, hogy az áfonya hatóanyaga a Vaccinium macrocarpon megakadályozza a hólyaghurutért felelős baktériumok (Escherichia coli) letapadását a húgyúti nyálkahártyán, ami megkönnyíti az eltávolításukat. Ugyanakkor nincs olyan publikált tanulmány, amely bizonyítaná hatásosságát a visszatérő húgyúti fertőzések gyógykezelése során. Ennek ellenére érdemes kipróbálni ezt az eljárást megelőzés gyanánt, mert a nők hajlamosabbak a visszatérő hólyaghurutra. Hogy profitáljon a vörös áfonya jótékony hatásából a mindennapi dózis 36 mg.

Orthosiphon, vadárvácska és medveszőlő azok vízhajtó tulajdonságai miatt

A növények növelik a vizelet áramlását és a méregtelenítést, mint háttérkezelés érdekes lehet. Ez a helyzet az orthosiphonnal, a vadárvácskával és a medveszőlővel. Előnyeik kihasználására, tea formájában ajánlott fogyasztani őket. Az orthosiphont és a vadárvácskát három héten keresztül kúra szerűen kell inni, hatékony legyen. Ami a medveszőlőt illeti, egy kicsit agresszív, az érzékeny gyomrot kikezdheti. Ezért a kezelések nem haladhatják meg a 10 napot. Hogy megerősítse fertőtlenítő hatását, adjon hozzá egy tucat zúzott borókabogyót.

Grapefruit, egy természetes antibiotikum

Dr. Jacob Harich munkája szerint a grapefruit mag kivonat egy erős természetes antibiotikumot tartalmaz, amely a krónikus hólyaghurut megelőzésében lehet érdekes. Az ideális az, hogy biogazdálkodásból válasszon terméket, és három hetes kúrákat tartson egy hetes szünetekkel.

Homeopátia a kockázati időszakokban

Ahhoz, hogy megtalálja az ön számára legalkalmasabb homeopátiás kezelést, jobb, ha konzultál homeopata orvosával. Általában a kiújulás megelőzésére, különösen a kockázati időszakokban, amelyek a terhesség és a menopauza, célszerű néhány hónapig hetente egyszer 5 golyó Colibacillinium 7 CH-t bevenni.


Forrás: topsante.com - Fotó: liz west (flickr.com)