Homeopátia és fejfájás
A fejfájás gyakran előforduló, sokszor komolyabb ok nélkül jelentkező fájdalom, amelynek kezelésére a homeopátia sokféle módot kínál.  
Először is érdemes tisztában lenni azzal, mi minden vezethet fejfájáshoz: az egészen hétköznapi okok között említhető a szorongás, a stressz, fizikai hatások - különösen a hátat és a vállat érők -, az alváshiány, túlzott koffeinbevitel, élelmiszer-allergia, a szem túlterhelése, alacsony vércukorszint, de gyógyszer mellékhatásaként, menstruációs tünetként is jelentkezhet.

A komolyabb okok közé tartozik a orrmelléküreg-gyulladás, a nyaki merevség, a gerincproblémák, a magas vérnyomás, szöveteket vagy az agyat érintő fertőzések. A lázzal, fényérzékenységgel járó fejfájás utalhat agyhártyagyulladásra, ebben az esetben pedig mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

A fejfájás egyes típusaira megoldást kínál a homeopátia: a megfelelő homeopátiás készítmény kiválasztásához kérje szakértőnk segítségét! A hirtelen jelentkező, hidegben vagy huzatos környezetben kellemetlenebbé váló, nyugtalansággal kísért fejfájást általában a sisakvirágot tartalmazó készítmények enyhítik; a hegyi árnyikával készült szereket az időről-időre élesedő, görnyedésnél rosszabbodó fejfájásra ajánljuk; a lüktetésre, ha az arc pirulásával, a pupillák kitágulásával jár, és melegebb időben súlyosabb, a maszlagos nadragulya tartalmú készítmények javasolhatók. Az éles, szúró fájdalmat, ha a szemmozgásokra még rosszabb, földi tök alapú homeopatikus szerekkel érdemes kezelni, a vadjázmin pedig a duzzadtság-érzést oldja, főleg, ha azt a végtagok gyengesége kíséri. Az orbáncfű a sajgó, túlérzékeny fejbőrre való; a farkasmaszlag magját akkor jó segítségül hívni, ha ingerlékenység, tompaság, szédülés jellemző, és reggel, felkelés előtt a legkellemetlenebb a fájdalom.

Cikkünk következő részében a migrénes fejfájás enyhítését szolgáló homeopátiás szereket vesszük számba!


Van véleménye?

Ossza meg velünk és a többi olvasóval is!
Forrás: homeopathic.com