Homeopátia gyermekeknek
A gyermekek elég gyakran betegeskednek, de a leggyakoribb gond a nyugtalanág és a bibik, amelyeket napi szinten kezelünk, ám el is fajulhatnak és akkor komplikációk alakulnak ki...

Hasznos-e a homeopátia a gyermekek számára és a kezelést hozzájuk lehet-e igazítani  ?

 

Viselkedési zavar

A gyermekek minden korszakukban találkoznak viselkedési zavarral, ami lehet enyhe vagy súlyos. A tanító néni azt mondja nekünk, hogy a legkisebbünk kicsit nyugtalan, nem tud órán figyelni, néha megüti a társait… vagy, hogy visszahúzódó nincsenek barátai…

Az elsőszülöttnek gyakran fáj a hasa, nem tudjuk, hogy igazat beszél-e vagy csak szórakozik...hogy ne kelljen megcsinálnia a leckét vagy ne kelljen az egész családdal együtt vacsoráznia - majd fagyasztott pizzát eszik egyedül a konyhában.

A nagy lány az első pattanásaira koncentrál és azt mondja, hogy fáj a melle és a lábai, hogy fáradt és kedvtelen...

Tudni kell, hogy a homeopátiával kifejezetten jól lehet kezelni a gyermek pszicho affektív bántalmait és viselkedési zavarait. Ezek a zavarok igen gyakoriak a gyermekeknél, gyakran rosszul diagnosztizálják őket, amikor a szülő nem figyel a gyermekére: Ez nem egy betegség, nem szükséges orvoshoz menni és antibiotikumot sem kell szedni.

És valóban a kémiai gyógyszerek csak végső esetben kerülhetnek szóba, az ismert vagy ismeretlen mellékhatásaik miatt. A homeopátiára mint alternatív gyógyászatra tekinthetünk, amely elkíséri gyermekünket az élet rögös útjain, hogy jobban érezze magát…

 

Hogyan működik a homeopátia?

Tudni kell, hogy a homeopátia nagyon különbözik a hivatalos orvoslástól.

Az anyag, amelyet lenyel vagy a gyermekének bead nem fogja a mikrobát vagy a baktériumot (a kórokozót) hatástalanítani, ez egy adott növénynek az aktív hatóanyagának a sokszoros hígítása. Tehát mondhatjuk, hogy ha nem segít gyermekének, akkor sem árt neki.

A homeopátia teljesen más alapelv szerint működik mint a hivatalos gyógyászat. A Homeopátia, amelyet hasonszenvi gyógymódnak is nevezünk abból áll, hogy nagyon kis mennyiségben adunk be egy anyagból, amelynek hatása  szinte teljesen megegyezik a betegség tüneteivel. Így, ha a beadott anyag nem is segít a betegen, akkor sem árt a betegnek, hiszen annyiszor feloldották, hogy a növény minden ártó hatása eltűnt már belőle.

Tehát nem ártalmas, mert egyszerűen nem egy laboratóriumban létrehozott kémiai molekuláról van szó, amelynek az emberi szervezetre gyakorolt hatását (mellékhatásait) nem tudjuk teljes mértékben szabályozni.

 

Trükk kisbabákhoz

Amennyiben gyermekének homeopátiás golyókat ad, a golyókat porrá törheti és vízben feloldva cumisüvegbe töltve adhatja gyermekének. Így elkerüli, hogy a golyócskákat egészben nyelje le! 


Forrás: www.santenaturellemag.com
2014 AUG 08 14:45:00/