Homeopátia megelőzésre
Egy torokgyulladás vagy egy fejfájás gyógyítására a homeopátia kiváló megoldás. Mint minden típusú gyógyászat a homeopátia is használható megelőzésre.

Ez a gyógyászat a visszatérő fertőzések (fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, urológia) és a nők hormonális zavarainak (kamaszkori fájdalmas menstruáció és menopauzás gondok) kezelésében tett szert elismerésre, olyan területeken, ahol a hagyományos gyógyászatnak nincs sok sikere.

A hivatalos gyógyászat szegény rokona, a visszaesés megelőzése a homeopatikus orvoslás középpontjában áll. A homeopata orvos a betegségre nem, mint egy balesetre tekint, amelyet egy külső tényező okozott, hanem mint egy jelzésre, hogy valami elállítódott a kapcsolatban, amit mindenki fenntart saját maga és a külvilág között. A homeopatának a tünet olyan, mint egy villogó lámpa a műszerfalon. Ha megelégszünk annyival, hogy eltüntetjük a villogást, még nem lesz a probléma megoldva, hanem pont ellenkezőleg. Vissza kell állítani az egyensúlyt, hogy valóban egészségesek legyünk. „És ezért nézzük az embert, mint egészet, ahelyett, hogy csak egyetlen beteg szervével foglalkoznánk.” – mondja Dr. Chemouny. 

Forrás: www.topsante.com - Fotó: epSos.de (Flickr.com)
2015 DEC 14 09:51:22/