Ismert személyiségek segítik az UNICEF gyermekekért indított kampányát
A gyermekek egészségére és jogainak érvényesítésére koncentráló kampányt indít Magyarországon az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF. Az 136 66-os adománygyűjtő számot népszerűsítik a kampánnyal. 

Magyarországon a 2012-es adatok szerint ezer gyermekből öt nem éli meg az egyéves születésnapját. A világban az UNICEF 100 millió gyermek életét mentette meg az elmúlt 25 évben, de így is naponta 17 ezer gyermek hal meg megelőzhető okokból a világon - szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

Csaknem 60 millió gyermek jövője kilátástalan, mert oktatásuk nem biztosított a hazájukban dúló háborúk miatt. A gyermekhalandóságról a minap kiadott ENSZ-jelentés szerint egymillió csecsemő hal meg évente a születését követő 24 órában, többnyire megelőzhető okok miatt.

 

A kiábrándító adatok miatt az UNICEF a gyermekjogok érvényesítése, ezen belül a 136 66-os adománygyűjtő szám népszerűsítése érdekében kampányt indít Magyarországon. Az UNICEF adománygyűjtő akciójában olyan ismert személyek vesznek részt, mint Ákos, Novodomszky Éva, Nagy Ervin, Schell Judit vagy Miklósa Erika.

 

További információ: http://unicef.hu/-/uj-kampany-a-gyerekekert. A kampányfilm a https://www.youtube.com/watch?v=YLHu5Y_NVMg-on tekinthető meg.


Van véleménye?

Olvassa el, mit írnak olvasóink a témáról és ossza meg velünk véleményét, tapasztalatait!
Forrás: mti.hu
2014 OKT 06 22:57:53/