Jobban bíznak a nők a meleg férfiakban
A nők kevésbé bíznak a heteroszexuális férfiakban, mint a melegekben, mert attól tartanak, hogy a heterók érdekből – szexuális ellenszolgáltatás reményében – kedvesek velük.

Ha egy heteroszexuális nőnek tanácsra van szüksége a párkapcsolatával kapcsolatban, a legszívesebben egy meleg férfihez fordul. A barátnő irigy lehet, és megpróbálhatja elszedni a szeretett férfit, míg a heteró barát megpróbálhatja kihasználni a helyzetet. A homoszexuális barát ezzel szemben megbízható információforrásnak tűnik a nők túlnyomó többsége számára.


A University of Texas kutatása szerint ez a különleges bizalom az alapja annak a mély barátságnak, ami a heteró nők és a meleg férfiak között van. A kutatást vezető Eric Russell szerint épp ezért tudományos alapja van az ilyesfajta barátságoknak, amiket főként a mozivásznon és a tévé képernyőjén látunk gyakran.


A kutatók négy különböző tanulmányt hasonlítottak össze, amelyek során közel 700 heteroszexuális diáklány válaszolt a kérdésekre. Volt, hogy a résztevevők közösségi médiaplatformon való jelenlétét is vizsgálták, majd el kellett mondani, hogy a heteró- vagy inkább homoszexuális barátjukban bíznak-e jobban.


“Ezek mögött a kapcsolódások mögött nagyon mély szociálpszichológiai folyamatok húzódnak, amelyekről nem is tudunk” – vélekedik a szakember.


Forrás: MTI - Foto: Pixabay
2016 ÁPR 04 09:24:53/