Budapest, 2020. november 16., hétfő (MTI) - A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) több száz hallgatója önkéntesként segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést - tájékoztatta az egyetem hétfőn az MTI-t.

A hallgatók elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját - tartalmazza a közlemény.
    Azt írták: az egyetem támogatásával a BME hallgatói közössége is csatlakozott a koronavírus-járvány elleni védekezés támogatására létrejött összefogáshoz, az Országos Mentőszolgálat és a Semmelweis Egyetem hallgatóinak kezdeményezéséhez.
    Az intézmény belső felhívására két napon belül csaknem háromszáz jelentkezés érkezett, és már november 16-án negyvennél több műegyetemi diák kapcsolódott be a tesztelések hatékony végrehajtásával összefüggő feladatokba. A következő időszakban pedig a mentőszolgálattal egyeztetett igényeknek megfelelő létszámban állnak majd rendelkezésre hallgatók - tették hozzá.
    Az önkénteseknek szállást és ellátást, közéleti ösztöndíjat, valamint kedvezményes tanulmányi rendet biztosítanak.
    A Semmelweis Egyetem rektora az Országos Mentőszolgálat kérésére november elején hívta fel arra az intézmény hallgatóit, hogy önkéntesként vállaljanak részt a járvány elleni védekezésben. Ehhez az összefogáshoz csatlakoztak most, más felsőoktatási intézmények hallgatói mellett, a műegyetem hallgatói is.

MTI

2020 NOV 18 08:14:00/