LSD és hallucinogén gombák hatékonyak a szorongás kezelésére?
Lehet, hogy hallucinogén kábítószereket fognak használni a szorongás és a poszttraumás stressz kezelésére?

Kanadai kutatók nemrég kimutatták, hogy az LSD segíthet a pszichoterápiának enyhíteni a mentális betegségeket. A University of British Columbia (Kanada) kutatócsoportja szerint korábbi tanulmányok már bizonyították a drogok szabályozott alkalmazásának hatékonyságát.

A kutatók elemezték a résztvevőkön már lefolytatott vizsgálatok eredményét, hogy megértsék a hallucinogén drogok hatását a mentális betegségekre. Azt találták, hogy az olyan mellékhatás, mint a "bad trip" az említett szerek túlzott szabadidős használata miatt alakul ki. Az Egyesült Államokban, Európában és Kanadában betegeken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a drogok klinikailag hatásosak és kevés a mellékhatásuk a pszichés betegségben szenvedőknél.

A kutatók által idézett egyik vizsgálat feltárta, hogy a pszichoterápia az LSD segítségével csökkentheti a szorongást, amelyet a halálos betegségek okoznak. Egy másik azt mutatta ki, hogy a hallucinogén gombákban jelen lévő aktív molekula, hasznos lehet az alkoholfüggőség kezelésében. Emellett egy másik tanulmány kimutatta, hogy az ecstasy csökkentheti poszttraumás stressz tüneteit, azoknál, akiknél a hagyományos kezelések nem segítenek.

Mivel a hallucinogén drogok illegálisak, a kutatók számára nehéz embereken kutatásokat végezni.

„Az orvosi kutatásoknak folytatódniuk kell, mert a hallucinogén drogokkal folytatott tudományos kísérletek az elmebetegségek és a függőségek kezelésére újfajta megoldást nyújthatnak olyan betegeknél, akik nem részesülnek a jelenlegi kezelésekből,” mondta Dr. Evan Wood, a Canadian Medical Association Journal szakfolyóiratban megjelent elemzés szerzője.

Forrás: www.topsante.com - Foto Hartwig HKD (Flickr.com)
2015 SZE 20 21:21:16/