Lehet-e okosszemüveggel kezelni az autizmust?
A Stanford Egyetem kutatói arra használják az eszközt, hogy segítsenek az autista gyermekeknek felismerni az érzelmeket.

A "Glass Autism" (Autizmus szemüveg) projektet a Stanford Egyetem kutatócsoportja indította el az Egyesült Államokban, ahol most kezdődött a második teszt fázis. Vagy száz autista gyerek tesztelheti a Google Glass-t, amelyen egy speciális szoftver tanítja őket kommunikálni a környezetükkel.

 

Ez az úgynevezett „Elkapja a mosolyt” szoftver arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a közvetlenkörnyezetükben keressenek, olyan arcokat, amelyeken érzelmek jelennek meg és ezeket a szemüveg felismeri és kiírja: például a boldog szót kiírja, ha a gyermek a szemüveget egy mosolyogó emberre irányítja.

 

A szemüveg használatával a gyermekek leküzdik az egyik legnagyobb akadályt: az érzelmek felismerését, ami általában nem megy nekik.

 

Ez a második fázis több hónapig fog tartani, és lehetővé teszi a kutatók számára, akik figyelemmel kísérik minden egyes gyermek teljesítményt a „játék” során, hogy létrehozzák a tanulmány minden egyes résztvevőjének autizmus "mennyiségi fenotípusát" (az autizmus egyfajta mércéjét). Ez lehetővé teszi a kutatók számára, hogy jobban megértsék, hogy a látás milyen szerepet játszik az érzelem felismerésének folyamatában.


Forrás: www.topsante.com
2015 NOV 01 21:50:39/