Magasabb színvonalú ellátás a jászberényi kórházban
A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban befejeződött egymilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően több mint százezer ember kaphat magasabb szintű egészségügyi ellátást.

Sinkó-Káli Róbert elmondta: a projekt általános célja az volt, hogy szakmailag magasabb színvonalú, költséghatékonyabb és korszerű ellátást nyújtsanak, növeljék az emberek biztonságérzetét, elégedettségét és életminőségét. A magasabb színvonalú ellátással ugyanakkor cél az egészségmegőrzés, a betegségek mielőbbi felismerése és a gyógyítás minél gyorsabb megkezdése.

Az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény szerint a beruházás során bővítették a diagnosztika, illetve radiológia épületét és korszerűsítették annak eszközparkját. Fontos eleme volt a pályázatnak a sürgősségi ellátás fejlesztése, a sürgősségi osztály kialakítása. Korszerűsítették a radiológiai és a tüdőgyógyászati diagnosztikát, a traumatológia és a gasztroszkópia területén a terápiás eszközöket.

Sinkó-Káli Róbert az MTI-nek elmondta: már év elején átadták a térség egészségügyi ellátása szempontjából kiemelt jelentőségű diagnosztikai eszközt, egy új komputertomográf (CT-) készüléket. Ennek köszönhetően a betegeket érő sugárterhelés kisebb és lényegesen csökken a vizsgálati idő.

Az írásos összegzés szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház 292 ággyal és 20 ágyas csecsemőrészleggel működik. Az intézmény ellátási kötelezettsége 26 településre terjed ki Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Karen Green (flickr.com)
2015 DEC 04 08:42:00/