Megerősíti az idős férfiakat a tesztoszteronterápia
Hatékony a tesztoszteronterápia azoknak az idős férfiaknak az esetében, akik többször is kórházi kezelésre szorultak. Ezek a páciensek kisebb eséllyel kerültek újra kórházba egy hónapon belül, mint a terápiában részt nem vevő férfiak.

A Texasi Egyetem kutatása 6372 hatvanhat éven felüli férfi esetét vizsgálta 2007 januárja és 2012 decembere között. A Mayo Clinic Proceedings című lapban megjelent kutatás szerint 30 napon belül azoknak az idősebb férfiaknak volt kisebb esélyük arra, hogy visszakerüljenek a kórházba, akik tesztoszteronterápián estek át.


A tesztoszteron-felhasználók 9,8 százalékos eséllyel kerültek újra kórházba, míg a tesztoszteronkezelésben nem részesülők esetében ez az arány 13 százalékos volt. A sürgősségi esetek száma hasonló tendenciát mutat: 6,2 százalék a tesztoszteron-felhasználók esetében, 10 százalék a tesztoszteront nem kapóknál.


„Lehetséges, hogy kutatásunk, amely az ismételt kórházi felvételeket vizsgálja, azt mutatja, hogy a tesztoszteronterápia jót tesz a pácienseknek, megerősödnek tőle, állóképességük javul, szervezetük ellenállóbbá válik. Mivel az idős férfiak gyakran kerülnek kórházba, ez egy rendkívül fontos felfedezés, ami segít abban, hogy könnyebben felépüljenek a betegek” – mondja a kutatást vezető Jacques Baillargeon professzor.


A szakember arra is rámutat, hogy az egyébként is legyengült idős emberek állapota a kórházi tartózkodás során sokszor romlik, izomtömegükből veszítenek, szervezetünk legyengül, ellenálló-képességük romlik. Éppen ezért a tesztoszteronpótlás hatékony segítség lehet ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésében.


„A tesztoszteronterápia épp abban segít, hogy az izomtömeg növekedjen, ezáltal a páciens könnyebben tudjon mozogni, közérzete jobb legyen. Segítségével elkerülhető az idős férfiak körében ismert posztkórházi szindrómával járó legyengülés” – vélekedik a professzor.


 
Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 MÁJ 13 16:00:00/