Megtévesztő probiotikum-hirdetések!
Megbírságolt három vállalkozást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert megtévesztő hirdetésekkel népszerűsítették probiotikumos készítményeiket. Kattintás után megtudhatja, mely cégek termékei azok, amelyekben nem bízhat! 
A tájékoztatás szerint a legnagyobb, 5 millió forint bírságot az Actavis Hungary Gyógyszermarketing és Kereskedelmi Kft.-ra szabták ki jogsértő reklámozás, és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. A GVH megállapította, hogy a cég Hobiot Stop étrend-kiegészítő termék gyógyhatására, és egészségre gyakorolt hatására vonatkozó állítások, egyebek között, hogy a készítmény hozzájárul a bélflóra, az immunrendszer erősítéséhez nem feleltek meg az ágazati szabályokban megjelenő reklámozási rendelkezéseknek.
    
A Hosptess Kft. 790 ezer forint, míg a BG Distribution Hungary Kft. 300 ezer forint bírságott kapott hasonló, ágazati szabályok megsértése miatt.
    
Az eltérő bírságösszegeket a kommunikációs gyakorlatok intenzitásának különbségei indokolták. Az étrend-kiegészítők jogsértő reklámozása esetén súlyosító körülmény, ha az érintett fogyasztói körnek legalább egy része sérülékeny, enyhítő körülmény lehet, ha az utólagos tájékoztatás során - így a gyógyszertárakban - a fogyasztó megkapja a kellő tájékoztatást - olvasható a GVH közleményében.


Van véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: mti.hu
2014 NOV 08 03:30:52/