Budapest, 2018. augusztus 11., szombat (MTI) - Több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Jahn Ferenc Kórház részeként működő pesterzsébeti, Ady Endre utcai szakrendelő fejlesztésére a kormány - tájékoztatta a kórház az MTI-t.

Közleményükben ismertették: a pesterzsébeti intézményben 24 szakrendeléssel és 2 gondozóval látják el a betegeket, többnyire két műszakban. A szakrendelő vonzáskörzetébe több mint 80 ezer ember tartozik, azonban a kardiológiai szakrendelésnek 316 ezer ember ellátását kell biztosítania. A szakrendelőben tavaly csaknem 192 ezer esetet láttak el.
    Mint írták, az intézmény építészeti-műszaki fejlesztését alapvetően az indokolja, hogy az átfogó felújítás az elmúlt 50 évben elmaradt. A külső hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túl mindössze kisebb, karbantartó jellegű, az alapközműveket nem érintő felújításokat végeztek. Az eszközpark átfogó fejlesztése lehetővé teszi a meglévő járóbeteg-szakellátások színvonalának javítását, valamint új ellátások megjelenését.
    A tervezett fejlesztés legfontosabb elemeit ismertetve felsorolták az épület átfogó felújítását, villamos-, cső- és csatornahálózatának teljes cseréjét, központi légtechnika kialakítását, a szakrendelések orvosi műszereinek korszerűsítését. A fejlesztés eredményeként az orvostechnikai eszközök átlagéletkora a jelenlegi 16,59 évről 1,31 évre csökken. 
    A fejlesztések végrehajtásának irányítását és a szükséges közbeszerzési eljárások lebonyolítását a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ végzi.

MTI

2018 AUG 14 06:53:00/