Méhen belüli fogamzásgátlás

INTRAUTERIN (MÉHEN BELÜLI) FOGAMZÁSGÁTLÓ ESZKÖZÖK

A méhen belüli fogamzásgátló eszközöket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiváló KÖLTSÉGHATÉKONYSÁGI-BIZTONSÁGOSSÁGI arányuk miatt a születésszabályozás legjobb lehetőségének minősítette.
Fogamzásgátlásban megmutatkozó előnyei sokkal jelentősebbek, mint a mellékhatásai vagy előnytelen tulajdonságai, amelyeket tovább lehet csökkenteni, ha a modellt az orvos a megfelelősségi kritériumok alapján választja ki. Az Eurogine méhen belüli fogamzásgátló eszközeinek választéka mind nemzeti, mind nemzetközi tekintetben a legnagyobb, számtalan modell, és méretvariációval, beleértve ebbe a réz, valamint arany és ezüstmaggal rendelkező spirálokat, illetve felhelyező rendszereket is.



GOLD T IUD

Az EUROGINE a katalóniai Politechnikai Egyetemmel (Politechnique University of Catalonia [UPC]), valamint a Technológiai és Ipari Fejlesztési Centrummal (Center for Technological and Industrial Development [CDTI]) együtt vizsgálatot végzett, melynek során bebizonyították, hogy az ezüst – annak ellenére, hogy nemesfémként megfelelő magot biztosít a rézbevonatú spirálhoz – esetenként korrodálhat, ha a korrózió eléri a spirál belsejét, továbbá a méhfolyadékkal létrejövő reakció következményeként a réz spirál töredezetté válhat (fragmentálódhat), ami csökkenti a fogamzásgátlás hatásosságát.

A vizsgálat eredményei alapján az EUROGINE egy olyan, 99,9%-os tisztaságú rézzel bevont aranymagú spirált fejlesztett ki, amely ellenáll a méhfolyadék korrozív hatásainak és teljesen biokompatibilis az emberi testtel. Ez a spirál javítja a fogamzásgátlás hatásosságát és kiküszöböli az ezüsttel szembeni esetleges allergiás reakciókat.
A Gold T IUD olyan felhelyezést biztosító rendszerrel rendelkezik, amely garantálja, hogy a méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) az uterus fundusában helyezkedjen el. Ez kiemelten fontos a lehető leghatékonyabb fogamzásgátlás biztosítása érdekében. Néhány egyszerű utasítás betartása mellett a GOLD T IUD felhelyezési rendszer gyakorlatilag kizárja a méhfal véletlenszerű punctiojának (kilyukadásának) lehetőségét.

99,9% tisztaságú réz spirál, 0,1 mm es arany maggal, amely csökkenti annak kockázatát, hogy a spirál eltörjön a méhfolyadék által okozott korrózió következtében, és ezzel javítja a fogamzásgátlás hatásosságát.

  •  375 mm2 aktív rézfelület.
  •  3 elérhető méret (Maxi, Normál, és Mini), amelyek minden uterus méretnek megfelelnek, és ezzel még kényelmesebbek a beteg számára.
  •  A méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) könnyű és egyedi felhelyezhetőségét biztosító rendszer, amely nagyfokú pontosságot tesz lehetővé.
  •  A felhelyezési utasításokat pontosan követve a méhfal punkctiójának kockázata teljesen kizárt.
  •  Javasolt in situ idő (ameddig az eszköz a helyén maradhat): 5 év.

„Y” ALAKÚ IUD-K (NOVAPLUS)

  • 99,9% tisztaságú réz spirál, 0,1 mm es ezüst maggal, a modelltől függően.
  • 380 mm2 aktív rézfelület.
  • „Y” alakú polietilén test, amely elősegíti a trauma-mentes felhelyezést.
  • 2 (Normál, és Mini), vagy 3 elérhető méret (Maxi, Normál, és Mini), a modelltől függően
  • „Pull and Push” (húzd és told) felhelyező rendszer; az intrauterin fogamzásgátló eszközt be kell tölteni a felhelyező csőbe, majd fel kell helyezni a méhbe.
  • Javasolt in situ idő (ameddig az eszköz a helyén maradhat): 5 év.

MÉHEN BELÜLI FOGAMZÁSTGÁTLÓ ESZKÖZ (IUD) RÖVIDÍTETT HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Az „Y” formájú méhen belüli fogamzásgátló eszköz polietilénből készült, amelyre, a függőleges tengelye mentén vörösréz huzalú spirált tekertek fel. A polietilén jelzőszál a spirál alsó végéhez csatlakozik. Ez a szett egy felhelyező csőben helyezkedik el, melyen egy mozgatható csúszka van, a méh méretének megállapítására. Sterilizálás: etilén-oxiddal.

Indikáció: méhen belüli fogamzásgátlás, intrauterin összetapadások (synecciák)
Összetétel: Réz; Réz + ezüst; Réz + arany
Használati/kezelési utasítás: Az IUD-t egyszerhasználatos egységcsomagban forgalmazzuk. Az IUD-t nem szabad újrasterilizálni. Ha a tasak kinyílt vagy megsérült, akkor az IUD-t nem szabad beültetni. Az asepsis szabályait mindig be kell tartani. Az eszköz kivétele után az IUD-t a potenciálisan fertőző biológiai hulladékokra vonatkozó helyi irányelveknek megfelelően kell elhelyezni.

Ellenjavallatok: terhesség, kismedencei gyulladás, acut cervitis, post partum vagy septicus abortus utáni endometritis, kóros genitalis eredetű vérzés, rosszindulatú nőgyógyászati megbetegedés, a méh veleszületett rendellenességei, leiomymatosis uteri, rézallergia, Wilson-kór.

Hasznos élettartam: 5 év