Mely betegségeket lehet hatásosan kezelni homeopátiával?
Segíthet az allergiák leküzdésében, a fejfájás csillapításában és szemölcsök eltüntetésében… Ugyanakkor a homeopátia különösen hatékony bizonyos területeken, pl: stressz és szorongás.

Kimagaslóan teljesít, ha a lelki problémáknak fizikai jelei vannak, „nevezetesen emésztési zavarok (gyomorfájás) és bőr elváltozások (ekcéma)”, mutat rá Dr. Greppo házi és homeopata szakorvos.

Nagyon hatásos a stressz és az abból adódó gondok ellen is, mint a hangulati zavarok (szorongás, könnyű depresszió). A szorongásos zavarnál a homeopátia ugyanolyan jól teljesít, mint a pszichotikus szerek, de mellékhatások nélkül. AZ alvászavaroknál szintúgy. „A gyermekek alvásánál el lehet kerülni a túl nehéz gyógyszerek szedését” emeli ki Dr. Jacques házi és homeopata szakorvos. Az olyan szerek, mint Gelsemium, Ignatia vagy Staphysagria bőven elegendők. Ugyanúgy Arsenicum album kiválóan gyógyítja a kicsik bélhurutjait, míg Camomilla a fogzást könnyíti meg.”

Tanulmányok érdekes eredményeket mutattak akut hasmenés, fibromyalgia gyógyítására vagy fiatal szoptató anyák mellduzzanatának csökkentésére. Az egyik nagy gyógyszergyártó cég menopauza ellen is gyárt készítményt. 2012-ben adtak ki tanulmányt a Drugs in R&D című szakfolyóiratban, amiben az áll, hogy három hónap után 56,7%-ban csökkent a hőhullámok száma és intenzitása.

A homeopátia hatékonynak bizonyult sok krónikus vagy ismétlődő rendellenesség enyhítésére (amelyek ellen a hagyományos gyógyszerkészítmények gyakran tehetetlen vagy túl erősnek bizonyultak): cystitis, gombás fertőzések, herpesz, vénás elégtelenség, permenstruációs szindróma, reuma, fül-orr-gégészeti problémák, stb… A visszaesés megelőzése valóban az egyik legimpozánsabb erőssége a homeopátiának. Ugyanakkor ezt a legnehezebb öngyógyítással improvizálni. Szerencsére elég mozgástér marad minden kezdőnek, hogy rájöjjön, a homeopátia nem korlátozódik az árnika krémre púpok és ütődések ellen! Sok alkalommal segíthet.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Alexander Baxevanis (Flickr.com)
2015 NOV 28 21:50:13/