Mi használ a fájdalmas afta hólyagocskák ellen?
Az afták leggyakrabban a szájban alakulhatnak ki, de előfordulhatnak az intim testrészeken is. A hólyagocskák nagyon fájdalmasak, és esetenként a herpeszhez hasonlíthatnak.

Kezdjük a jó hírrel: az afta ártalmatlan, és általában magától elmúlik. A rossz hír azonban az, hogy nagyon fájdalmas lehet, és rendszeresen újra kialakulhat. A lencsealakú hólyagocska a nyálkahártya gyakran előforduló megbetegedése, legalább egyszer mindenkinél előfordul, és sajnos van, akinél rendszeresen. Különösen a nőknél fordulhat elő gyakran.

 

Tünetek: így ismerheti fel az aftát

Először egy kicsi, folyadékkal telt pirosas szélű, sárgásfehér hólyag alakul ki a nyálkahártyán, elsősorban a nyelven, a száj nyálkahártyáján vagy a fogínyen. Az afta fájdalmas, ég, és a beteget zavarhatja evés, ivás, és esetenként beszéd közben is. A hólyagok általában maguktól meggyógyulnak, míg egyes esetekben a hólyag felfakad, és a helyén kialakuló kráter szintén fájdalmas lehet és begyulladhat. Egy normális afta általában 14 nap alatt meggyógyul.

 

Hogyan segíthet a homeopátia afta esetén?

Sokan a homeopátia gyengéd segítségére esküsznek a fájdalmas hólyagok megjelenésekor is. A tünetektől függően különféle homeopátiás szerek közül választhatunk:

   •      Borax C9 (Nátrium-tetraborát) szájüregi gyulladások esetén, elsősorban gyulladt afta esetén

   •      Mercurius corrosivus C7 (Higany-klorid), ha az afta mellett kellemetlen szájszagot és erős nyáladzást is tapasztal

   •      Pulsatilla pratensis (Mezei kökörcsin) afta és szájszárazság ellen.

   •      Acidum sulfuricum C5 (Kénsav), ha az afta forró italok fogyasztásakor kevésbé ég.


Forrás: lifeline.de - Fotó: Haleyface (Flickr.com)
2015 JÚL 02 20:35:00/