Mit árul el a bőr az egészségről? 2/2.
A bőr a szervezet legnagyobb és leggyorsabban növekvő szerve, amelyen az egészségi állapot nagyon sokféle, könnyen azonosítható lenyomatot hagy! Cikkünk második részében folytatjuk a listát! 
7. A stressz és a pszichológiai megbetegedések esetenként nyomot hagynak a bőrön kiütések formájában, de az is előfordulhat, hogy a már meglévő bőrproblémák súlyosabbá válnak.

8. Az alsó lábszár bőrének megvastagodása, viaszossá válása gyakran a Graves-kórnak tudható be, amely egy autoimmun betegség. A pajzsmirigy túlműködése áll a betegség hátterében, amely okozhat szemproblémákat, gyors szívverést, fokozott izzadást, szorongást és további bőrproblémákat.

9. Más autoimmun betegségek is járhatnak bőrproblémákkal. Ezek közül a legismertebbek a lupus, amely úgynevezett lepkehimlőhöz vezethet, illetve a pikkelysömör, amely viszkető vörös foltokat és pikkelyes bőrt eredményez. 

10. Egyes kiütések különösen komoly problémákra hívják fel a figyelmet. A leggyakoribb a Lyme-kór, amely kullancscsípéssel terjed és egy céltáblára emlékeztető kiütés jelzi a csípés helyét. Ha nem kezelik, a Líme-kór nagyon súlyos gondokat okozhat, beleértve többek között az arcizmok lebénulását, a súlyos fejfájást és izületi fájdalmakat. 

11. Pszichológiai problémákra, depresszióra, a testképpel összefüggő zavarokra utalhat, ha valaki egészségtelenül sokat napozik vagy szoláriumozik. 

12. A szem alatti táskák a kimerítő életmódot és allergiát is jelölhetnek. Bár néhányaknál genetikai okai van a karikák kialakulásának, többször fordul elő, hogy dehidratáltság, alváshiány vagy allergia okozza őket. 


Forrás: businessinsider.com