Mitől vagyunk boldogok?
Hogy pontosan mit jelent boldognak lenni, nehezen meghatározható, és egyre több tudományos vizsgálat mutat rá arra, mennyi minden befolyásolhatja, boldognak érezzük-e magunkat. 
Sokszorosan bizonyított, hogy a fizikai és a lelki egészség összefügg: arról például, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek jelentősen kisebb az esélye, ha boldognak, elégedettnek, optimistának tartjuk magunkat, közel 200 tanulmány értekezik. Természetesen a képlet picit bonyolultabb annál, mint hogy azt gondolhassuk, a boldogság egyszerűen megelőzi a szívrohamot.

Meghatározó szereppel bírnak a gének: egypetéjű ikrek kapcsán kimutatták, hogy hasonló mértékben érzik boldognak magukat életük során, eltérő anyagi és egyéb körülmények között is. 

A boldogságot nem lehet megvásárolni, tartja a mondás, és valóban, kutatások bizonyítják, hogy a magasabb jövedelem csak egy pontig hat pozitívan a közérzetre, ráadásul a tárgyak birtoklásánál lényegesebb nagyobb hatásúak az élmények. 

Az életkor is tényező: az idősebbek nagyobb tapasztalattal bírnak érzelmi életük kontrollálásában, jobban ismerik saját személyiségüket, így a fiataloknál nagyobb hatékonysággal képesek a stressz és általában a negatív érzelmek kezelésére. 


Van véleménye?

Írja meg nekünk Google+ oldalunkon!
Forrás: cnn.com
2014 DEC 30 03:52:50/