Napirenden a betegbiztonság
Konferencia zajlik Budapesten a betegbiztonságról , hol az orvostudomány különböző területeinek képviselői mondják el véleményüket. 
A Magyar Betegbiztonsági Társaság és a Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinikája szervezésében március 19-én kezdődött konferencia témái érintik többek között a gyógyszerelési hibákat, de lesz előadás az allergia, a betegpanaszok és jogvédelem, a dokumentumkezelés, a diagnosztikai hibák és az ápolásmenedzsment témakörében is.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Baranyai Zsoltot, az MTB elnökét, klinikai főorvost, aki szerint a betegbiztonság alapvető szemléleti változást igényel. Lényeges annak a ténynek az elfogadása, hogy az egészségügyi ellátások során óhatatlanul hibák alakulhatnak ki. Hozzátette: világméretű problémáról van szó. Úgy vélte, az alapvető probléma, hogy Magyarországon - mint csaknem mindenütt a világon - a jelenlegi gyakorlat nem ösztönzi az egészségügyi személyzetet a hibák feltárására, hanem arról győzi meg őket, hogy tartsák a hibákat titokban.

A konferencia elsődleges célja, hogy a témában nyílt eszmecserét kezdeményezzen, ezzel elősegítve az egészségügyi rendszerben a minél hatékonyabb betegbiztonság érdekében szükséges változások felgyorsítását.


Van véleménye?

Mondja el nekünk!
Forrás: mti.hu
2015 MÁR 20 08:48:27/