Naponta két paradicsom a prosztatarák megakadályozására
20%-kal csökkentheti a prosztatarák kockázatát a paradicsom. Feltéve, ha minden nap eszünk belőle, bármilyen formában: püré, leves és mártás.

Bristol, Cambridge és Oxford egyetemek brit kutatói új tanulmánya szerint, a férfiaknak hetente egy bő tucat paradicsomot kell enniük (azaz naponta 2 paradicsomot), hogy a prosztatarák kockázata 20%-kal csökkenjen. A tudósok azt állítják, hogy a paradicsom jó a prosztatának, függetlenül annak elkészítési módjától: saláta, leves, gyümölcslé, pép, párolt vagy... sült akár az otthon készített pizzán!

A brit tudósok szerint, a rák kialakulásának kockázatát, 25%-kal is csökkenthető, ha az emberek betartják az "öt gyümölcsöt és zöldséget naponta" elvet.

Ezek megakadályozzák a rákot és a szív-és érrendszeri betegségeket

Ebben a vizsgálatban, a kutatók megfigyelték 14 000, 50 és 69 év közötti férfi étkezési szokását. Így, ismerhették fel, hogy a legnagyobb paradicsomfogyasztók között volt, a legkevesebb prosztata rákban szenvedő férfi.

Mostanáig a tudós társadalom jórészt a kapszaicin  (a piros paprika egyik összetevője) jótevő hatásait kutatta, a prosztata rák megelőzésére. De minél több a kapszaicin, annál jobban csíp ezért egy chili diéta nem ajánlható mindenkinek. Azonban a paradicsom könnyen beépíthető az urak napi étrendjébe. És mivel a szívre is jó hatással van, kár lenne megtagadni maguktól!


Forrás: www.topsante.com
2014 SZE 01 09:37:00/