Négy nagymama recept a hólyaggyulladás tüneteinek enyhítésére
A hólyaghurut a hólyag gyulladása, amelyet általában egy fertőzés okoz. Elengedhetetlen, hogy felkeresse orvosát a komplikációk elkerülése érdekében, azonban létezik néhány természetes praktika, amelyek segíthetnek enyhíteni a tüneteket.


Felismerni a hólyaghurutot

A hólyaghurut különösen a nőket érinti anatómiai okokból. A húgycső rövid, így a végbél környékén jelenlévő baktériumok könnyen juthatnak a hólyagba. A legtöbb esetben, a hólyaghurutot az Escherichia coli baktérium okozza, ami természetesen jelen van a belekben.

Húgyhólyaggyulladásnak különböző tünetei lehetnek:

  • Égető érzés vizeléskor
  • Gyakori vizelési inger
  • Medencei fájdalom
  • Néha, vér vagy genny a vizeletben

Fontos! Azonnal orvoshoz kell fordulni, ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, mert a rosszul kezelt hólyaghurut vesemedence-gyulladássá is fajulhat, ami sokkal komolyabb megbetegedés, és azonnali kezelést igényel. Azonban, ha nem tud 48 órán belül eljutni orvosához, van néhány természetes gyógymód, amelyek enyhítik a fájdalmas tüneteket és megelőzik a felülfertőződést.

Igyon sok vizet

Nagyon fontos, hogy legalább 1,5 liter vizet igyon egy nap, amikor hólyaghurutban szenved. Ez segít hígítani a baktériumokat a húgyhólyagban és megkönnyíti azok eltávolítását a húgyutakon keresztül. Mivel többet iszik, többször kell vizelnie, és fontos, hogy ne tartsa vissza, amikor hólyaghurutban szenved.

Igyon kakukkfű teát

A kakukkfű egy erőteljes antibakteriális és antivirális gyógynövény. Így érdemes négy óránként kakukkfű teát inni.

Készítsen gyógyszeres „turmixot”

Hogy enyhítse a fájdalmat, keverjen össze egy pohár vízben 1 teáskanál bikarbonátot, 1 teáskanál citromlevet és 2 aszpirint.

Készítsen borogatást

Főzzön sós vízben póréhagymát, majd finoman dinsztelje meg olívaolajon. Miután kihűlt, ruhábacsavarva borogassa vele az alhasát. És jól takarózzon be, hogy melegben legyen.

Igyon gyógyteát

Igyon 4 csésze zöld teát, mert vízhajtó hatású.


Mi a véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: www.topsante.com - Fotó: Alpha (Flickr.com)
2015 ÁPR 27 22:35:02/