Négy tény, amit nem tudott a mézről
A méz nem csupán finom, természetes édesítőszer és édesség, hanem számos módon támogatja a szervezetet. Ezek közül szedtük össze néhányat.  
1. Hatásos a köhögés ellen: a méz gyulladáscsökkentő, így remek ellenszere a torokirritációnák és fájdalomnak, illetve a köhögésnek. Egy kutatócsoport 100 náthás gyermek részvételével végzett kutatást, amelyben azt vizsgálták, hogy a méz vagy egy mézet is tartalmazó gyógyszer hatékonyabb-e a köhögés ellen, és a méz bizonyult jobb választásnak!

2. Elősegíti a sebgyógyulást: antibakteriális és nyugtató sebkezelőként a mézet már az ókor óta ismeri az emberiség, még fekélyek esetén is hatásos!

3. A viszkető és hámló fejbőr nyugtatója: szintén kutatások bizonyítják, hogy a higított nyers méz (90% méz, 10% melegvíz) négy héten át történő alkalmazása megnyugtatja a fejbőrt, a viszketés és a hámlás is jelentősen javul.  

4. Segít fenntartani az energiaszintet: amellett, hogy tele van antioxidánssal, tovább látja el energiával a szervezetet, mint más szénhidrátok, ezért önmagában fogyasztva tökéletes egészséges energiaforrás fizikai igénybevétel előttre vagy utánra. 


Van véleménye?

Olvassa el, mit írnak olvasóink a témáról és ossza meg velünk saját gondolatait, tapasztalatait!
Forrás: time.com