Nem ebolás a Budapesten kezelt nigériai diáklány!
Újabb ebolagyanús esetről derült ki, hogy valójában malária okozta a megbetegedést - a kedden kórházba került nigériai diáklány várhatóan napokon belül hazamehet.  
A diáklány Nigéria Lagos tartományából érkezett szeptember 8-án, ezért az Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültségnek megfelelő ellátásban részesült - írták.

Szlávik János infektológus, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház osztályvezető főorvosa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a lány maláriás lett és a 21 napos lappangási időn belül érkezett Magyarországra olyan helyről, ahol Ebola-fertőzéses esetek vannak. Így - folytatta - azt az eljárásrendet kellett betartani, amely Ebola-fertőzés esetén kötelező.

Szlávik János kiemelte: a teszt eredménye azt mutatta, hogy a lány súlyos maláriás, de Ebolára negatív lett a vizsgálat eredménye. A nigériai diáklány még kórházban van, de néhány napon belül kiengedik - tette hozzá a főorvos.

A szakember elmondta azt is, hogy a két betegség kezdeti tünetei rendkívül hasonlóak, és amíg nem derül ki, milyen betegségben szenved valaki, az ellátási előírásokat be kell tartani.


Forrás: mti.hu
2014 SZE 24 23:07:05/