Női inkontinencia - nem kell beletörődnie, tehet ellene!
A medence izmait erősítő Kegel gyakorlatok, a hólyag edzése, a fogyókúra és a rendszeres testmozgás is hatékonyan hozzá tudnak járulni az inkontinencia kezeléséhez, állítja egy új tanulmány.  

"Az inkontinencia gyakori női probléma, amely nem kap kellő figyelmet és aluldiagnosztizáltnak tekinthető" - jelentette ki Dr. David Fleming, a téma kutatója. "Az orvosoknak átfogóbb megközelítést kell alkalmazniuk, konkrét kérdéseket kell feltenniük a betegeknek a probléma jelentkezéséről, a tünetekről, azok gyakoriságáról". A kutató azt is elmondta, hogy becslések szerint az inkontinenciával küzdő nők mintegy fele nem kér orvosi segítséget.


Azok számára, akiknél nevetéskor, köhögéskor, tüsszentéskor jelentkezik a probléma, a kutató a Kegel gyakorlatokat ajánlja a gyógyszeres terápia helyett. Azoknak, akik hirtelen, előzmény nélküli vizelési ingertől szenvednek, a hólyag edzését, annak sikertelensége esetén gyógyszert javasolna a kutató. A túlsúllyal is küzdők, ha fogyókúrába kezdenek és a rendszeres edzést beépítik az életmódjukba, rengeteg egyéb pozitív hatás mellett az inkontinencia tüneteinek enyhülését is tapasztalhatják.