Nyíregyházán eredményesek az elmúlt években elindított sportprogramok
Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatón elmondta: eredményesek az elmúlt években elindított sportprogramok, amelyeknek köszönhetően nagymértékben nőtt a sportolók és az edzők száma.  
Szabó Tünde a nyírségi nagyváros sportlétesítményeinek bejárása után tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a programok révén az elmúlt években harminc százalékkal nőtt a leigazolt sportolók száma, és ugyanilyen arányban emelkedett az edzőké az elindított szakmai képzéseknek köszönhetően.
A pozitív változást a különböző tagegyesületeknél is lehet mérni, számuk mintegy öt százalékkal növekedett - tette hozzá.
Az államtitkár a mozgás és az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva emlékeztetett rá, hogy a mindennapos testnevelés révén több ezer gyerek mozog naponta az iskolákban, így lesz honnan kiválogatni azokat a tehetségeket, akik majd idővel élsportolókká válhatnak.
Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, a városban az elmúlt években több szabadidő-kondipark épült, többségüket az iskolák mellé telepítették. A sportfejlesztések mellett fontos szerepet kapnak a szabadidős sportprogramok is, a Mozdulj Nyíregyháza! című kezdeményezés például évente több ezer embert mozgat meg egyszerre - közölte a városvezető.


Forrás: MTI - Fotó: Karl-Ludwig Poggemann (Flickr.com)
2015 NOV 08 11:36:24/