Ödéma és vérömleny: hideggel enyhíthető
 Az izomsérülés (szakadás, nyúlás...), vagy az ízületek sérülése (ficam, rándulás ...), a zúzódások (közvetlenül izmot ért ütés) és a gyulladások (íngyulladás ...), esetén mindent a hidegre „tegyünk fel”. Röviden, "minden olyan sérülésnél, aminél fenn áll a vérömleny (bőr alatti vér tömeg) vagy a gyulladás kialakulásának veszélye", mondja Romuald Abadie, gyógytornász.

Miért csillapítja a fájdalmat a hideg?

- A termikus sokk

Ahhoz, hogy hatékony legyen, a krioterápiának a bőr felületen jelentős és gyors hőmérséklet csökkenést kell létrehoznia. A cél, hogy a bőr hőmérséklete körülbelül tizenöt másodperc alatt 34 ° C fokról 15 ° C fok alá csökkenjen! "A termikus sokknak köszönhetően, a hideg lassítja az agyba küldött fájdalom üzenetet, és azonnal csökkenti a fájdalomérzetet. Esetenként, a fájdalomcsillapító hatás 30 perctől három órán át hat", mondja a szakértő.

Hogyan csináljuk?

A hideg borogatást legalább 2 órán át kell a fagyasztóban hagyni. 20 percig kell a fájdalmas területen tartani, ügyelve arra, hogy nedves ruhával körül legyen tekerve "csökkenti a fagyás kockázatát." Figyelem: Ne használjon sérült bőrfelületen hideg borogatást. Naponta 3-5 alkalommal megismételhető maximum 3 napig. Azon túl, forduljon orvoshoz, ha a fájdalom továbbra is fennáll.

A spray: legyen az gáz-alapú (dimetil-éter) és / vagy alkoholos (izopropil-), gyakran mentolos, a hűsítő spray nagy területet befed (comb, hát...). Permetezze be a sérült testrészt 15-20 másodpercig, 15 cm-re a bőrtől, hogy elkerülje az égési sérülések. Ez a hordozható termék gyors segítséget nyújt, de a termikus sokk nem tart sokáig.


Véleménye érdekel minket!

Ossza meg velünk!
Forrás: www.topsante.com
2014 OKT 13 23:03:13/