Szakrendelővel bővítik a kórházat Tatán
Új szárnnyal bővítik a tatai kórház épületét, kistérségi járóbeteg-ellátó központot alakítanak ki benne az intézmény körzetébe tartozó 41 ezer ember számára - közölte a kórház főigazgatója az MTI-vel.

Laky Zoltán tájékoztatása szerint az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet az új épületszárny felépítésére 762 millió forintos uniós támogatást nyert el. A beruházással egy helyszínen tudják biztosítani a jelenleg három telephelyen végzett ellátást, valamint új műszereket szerezhetnek be, a többi között két digitális röntgenberendezést.
    A jelenlegi rendelőintézet 1978-ban épült, energetikailag és gépészetileg teljesen elavult. Fenntartását az is költségessé teszi, hogy a 3200 négyzetméteres alapterületnek a kórház csak a felét használja gyógyításra. Az épület hasznosítására később, a pályázati lehetőségek ismeretében készítenek terveket.
    Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházban 2012-ben szűnt meg az aktív és krónikus belgyógyászati ellátás, azóta az intézmény rehabilitációs szakkórházként működik, 60 ágyas kardiológiai és 30 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztállyal.

Forrás: MTI

2014 JÚN 26 09:21:39/