Száraz köhögés, vagy hurutos köhögés?
 A köhögésnek számos formája van: a száraz és a hurutos köhögés a két leggyakoribb. E két fajta köhögés kifejezetten elhatárolható: hetekig lehet száraz a köhögés, majd átválthat hurutosra. Száraz köhögés

A száraz köhögés irritáló és nem produktív, mert nem jár köpetürítéssel. A száraz köhögés megterhelőbb, mert váladék hiányában nincs a hörgőkkel kapcsolatos megkönnyebbülés. A köhögéscsillapító gyógyszerek, amelyek recept nélkül is kaphatók, segíthetnek enyhíteni a köhögés rohamokat, mert közvetlen hatással vannak a köhögés központjára. Kérje ki gyógyszerésze vagy orvosa tanácsát: minden gyógyszer, még a vény nélkül kapható készítmények is okozhatnak kölcsönhatásokat, lehetnek mellékhatásaik, vagy ellenjavalltak bizonyos esetekben.

Hurutos köhögés

A hurutos köhögés produktív köhögés, mert köpetürítés történik, váladék hagyja el a légutakat. A hurutos köhögésnek az a célja, hogy felszabadítsa a légutakat. A köptetők megkönnyítik a légutak kiürítését, és a hörgőváladék oldását. Forduljon gyógyszerészéhez vagy orvosához tanácsért: még a vény nélkül kapható gyógyszer is okozhat kölcsönhatást, lehetnek mellékhatása, vagy ellenjavallt bizonyos esetekben.


Forrás: sante-medecine.net - Fotó: Pierre-Emmanuel Larrouturou (Flickr.com)