Szokatlan: vizelettel a pattanások ellen?
Egy amerikai természetgyógyász szerint, a vizelet kiváló kezelés a pattanások, az ekcéma és a pikkelysömör ellen. Azonban a nyilatkozatot nem szabad készpénznek venni.

Akné, nem könnyű megszabadulni tőle. Pedig krémek, szérumok, étrend-kiegészítők és antibiotikumok, segítenek a leküzdésében.

Ez ellen a bőr probléma ellen, amely a tinédzserek négyötödét érinti és a felnőttek 20%-át, a szokatlan megoldásokért nem kell a szomszédba menni, van néhány hihetetlen ötlet, többek között a csiga nyák, a tojásfehérje vagy a mustár. És a napokban Martha Christy, egy amerikai természetgyógyász, újjal állt elő: a vizelettel.

A vizelet nem steril

„A vizelet enzimekben, antibakteriális szerekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ezért kiváló szer pattanások, ekcéma és pikkelysömör ellen, mondja Martha Christy. Ezt az anyagot ősidők óta használják a gyógyászatban, és ingyen van.” A szerző szerint rendszeresen be kell paskolni vele az arcunkat, hogy bababőrünk legyen és megszabaduljunk a csúnya pattanásoktól...

„A mai napig nem született olyan tanulmány, amely bebizonyította volna az ilyesfajta kezelés hatékonyságát”mondja, Dr. Rob Hicks. „Ezért én inkább lebeszélnék mindenkit a módszer kipróbálásáról.” Ezen felül, és a közhiedelemmel ellentétben, a vizelet nem egy steril folyadék és csírákat és baktériumokat tartalmazhat... Nem kérdés tehát, hogy használható-e bőrgyógyászati problémákra!


Mi a véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: topsante.com - Fotó: soursob (Flickr.com)