Az Európai Unió támogatásával hazánkban 150 "szupertrénert” képeztek ki az egészséges életmód és a szabadidősport népszerűsítése érdekében.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) pénteki tájékoztatása szerint a program célja, hogy a "szuperoktatók" felismerjék a hozzájuk fordulók mentális, egészségi, sportolási vagy lelki problémáinak valós okait, esetleges összefüggéseit, s a lehető legszélesebb eszköztárral igyekezzenek ezekre megoldást találni. 

Az MSZSZ többek között a szabadidősport és az egészséges életmód elterjesztésének elősegítését tűzte ki céljául, vállalta fel küldetéseként. A "szupertrénerek" a közlemény szerint "a következő hetekben országszerte különböző sportesemények keretében összesen 15 ezer embert mozgatnak meg ingyenesen, illetve végeznek tanácsadást életmódváltás, táplálkozás, szabadidősport tevékenységek témakörben".

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) 2015-ben publikált kutatása szerint Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, míg más vizsgálatok alapján a felnőtt lakosság csak kis része, mintegy 16 százaléka végez többé-kevésbé rendszeres sporttevékenységet.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Gareth Williams (flickr.com)
2015 NOV 06 12:09:00/