Tél: ne keverjük össze az allergiát és a megfázást!
 Amerikai szakértők szerint az allergiás rhinitis ugyanolyan gyakorisággal jelentkezik télen, mint tavasszal. Néhány trükkel meg lehet különböztetni a kettőt.

Orrfolyás, szemviszketés és torokkaparás... a szénanátha tüneteinek felismerése nem nagy ördöngösség tavasszal és már rutinná vált azok számára, akik szenvednek tőle. De mi a helyzet télen? A Chicago Tribune amerikai újságban megjelent cikk szerint penész, poratka, háziállatok és az a tény, hogy több időt töltünk zárt térben is sok allergiát okozhat.

Dr. Stanley Goldstein, a new yorki Long Island Allergia és Asztma Központ igazgatója szerint az allergiás rhinitis ugyanolyan gyakori télen, mint tavasszal. A legtöbb beteg nem tudja, hogy allergiában szenved s nem megfázott – ez az egyetlen különbség

Néhány trükk, hogy megkülönböztessük a kettőt

Bizonyos tünetek segíthetnek a megkülönböztetésükben, számolt be a Chicago Tribune. A megfázás egy hétig vagy tíz napig tarthat, míg az allergiás rhinitis általában az egész évszakban elhúzódhat. Többek között az allergia a tél elején kezdődik, míg megfázni bármikor lehet, mondja Tonya Winders, az amerikai "Allergy and Asthma" szervezet elnöke. "Tüsszögés és szemviszketés gyakran az allergia tünetei," Tompthy Craig orvosprofesszor. Csakúgy, mint az orrviszketés és az, hogy nincs láza az embernek.

Ha a tünetek ne múlnak, keresse fel háziorvosát!


Mi a véleménye?

Ossza meg velünk gondolatait!
Forrás: www.topsante.com