Tippek a belső kreativitásunk növelésére
Azt nem állítjuk, hogy Ön lesz az új Mozart vagy Picasso, de biztosan van elég képzelete és találékonysága, hogy megoldja a mindennapi élet kis problémáit. Ötleteket adunk, hogy növelje kreativitását, és hogy egy kis pikantériát vigyen életébe. 

Gyűjtögessünk

Mint amikor valami újat szeretnénk tanulni, adatot gyűjtünk róla, egy kis kutatást végzünk, és sokat olvasunk róla. A cél az, hogy megértsük: fogadhatunk a kreativitásunkra és megismerjük saját kreatív hajlamainkat.

Keressük meg kreatív erőnket

Így vagy úgy, mindenkinek van kreativitása egy adott területen. Próbálja meg beazonosítani ezt a területet.

Alakítsunk ki pozitív környezetet

A kreativitásnak pozitív környezetet kell biztosítani, olyannal kell körülvennie magát, amit szeret, inspirálja és csiklandozza a képzeletet.

Legfőképpen érezzük jól magunkat

Fokozza a kreativitását a jobb élet reményében. Fontos, hogy a folyamat szórakoztató legyen. Vegyen mindent könnyedén.

Részesítsük előnyben a csapatmunkát

Vonja be barátait, kollégáit vagy családtagjait. Minél többen vannak annál jobb a hangulat.

Hagyjuk el a kitaposott ösvényt

Nyugodtan lépjen ki a komfort zónából. Próbáljon ki új dolgokat, változtassa meg esti programjait, próbáljon ki egy új sportot... ez  semmitmondónak tűnhet, de serkenti a képzeletet.

Legyünk türelmesek

A kreativitás fejlesztése és felpörgetése egy hosszú folyamat. Minden szinten tanulunk és haladunk. Kitartónak és türelmesnek kell lennie.

Ne habozzunk kockázatot vállalni

Ha mindig egyféle képen csináltak dolgokat, most próbálják másképpen! Próbálja meg más szemszögből nézni és ne féljen kifejezni ötleteit.

 Ne féljünk a kudarctól

Az ötlete néha sikeres néha éppen nem. Humorral és könnyedséggel vegye a kudarcokat. A kudarctól való félelem megfékezi a kreatív impulzusokat és leáll az egész folyamat.

Ne erőltessük

Újraértelmezni az ötleteket és elfogadni őket - ez is kreativitás! A cél nem az, hogy remekművekkel álljon elő, hanem hogy egy 

Forrás: http://www.santenaturellemag.com/
2014 AUG 22 22:18:14/