Tippek a boldog terhességhez
Te hogyan tekintesz a terhességedre? A „más állapot” számodra azt jelenti, hogy nőiességedet most háttérbe kell szorítanod vagy épp ellenkezőleg csak most teljesedik ki igazán? Ha az első csoportba tartozol, akkor ki kell ábrándítanunk, nem jó irányba tartasz. Légy nő, maradj nő és érezd magad igazán jól a bőrödben, hogy a benned fejlődő csöppség is minél boldogabb, kiegyensúlyozottabb lehessen.

Foglalkozz a testeddel

Az életnek talán nincs is olyan szakasza, amikor fontosabb lenne a rendszeres testmozgás. A terhesség elején nyugodtan csináld, amit eddig is (a maratonra, mondjuk, ne most kezdj edzeni). Később válts a kíméletesebb mozgásokra, kezdj el jógázni, próbáld ki a tai chi-t, vagy járj kismama tornára. Ezeket a mozgásformákat akár a szülésig is nyugodtan folytathatod, persze akkor, ha nincs orvosi ellenjavallat.

Táplálkozz egészségesen és gondoskodj a megfelelő mennyiségű B2, B5, B6, B12 és a C-vitamin beviteléről, amelyek hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

 

Maradj gyönyörű nő

Ápold a tested, használj speciális terhességi krémeket, hogy bőröd könnyedén követhesse pocakod növekedését. Gondoskodj a megfelelő mennyiségű, rendszeres folyadékbevitelről, de kerüld a cukros italokat. Legyél sokat friss levegőn. Figyelj a megfelelő vitaminok bevitelére a várandósság és a szoptatás alatt! Az A-vitamin segít (többek közt), a bőröd normál állapotának fenntartásában , míg a B7 vitamin ugyanezt a hajaddal teszi. A C-vitamin hozzájárul a kollagén képződéshez, az E-vitamin pedig segít a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

 

Maradj nyugodt, kiegyensúlyozott

Nem csak a testedre, de a lelkedre is oda kell figyelned. Pihenj, amennyit tudsz, relaxálj, legyél együtt minél többet azokkal, akikkel jól érzed magad, akiknek a társasága feltölt és ellazít. Nagyon fontos, hogy tölts minél több időt pároddal, mutasd ki a szerelmedet, mert a lelki nyugalom nem csak neked fontos, neki is. A B5 vitamin és a jód bevitele hozzásegíthez a normál mentális teljesítményhez a várandósság alatt.

 

Törődj a babával

Fontos, hogy oszlasd el a félelmeidet, minden szükséges, ajánlott vizsgálatot végeztess el, járj rendszeresen orvoshoz, védőnőhöz és gondoskodj arról, hogy csökkentsd az esélyét az esetleges születési rendellenességeknek. Folsavból például - már a fogamzás előtt legalább egy hónappal elkezdve és a terhesség 12. hetéig folytatva - nagyobb bevitelre van szükség az idegcsőzáródási rendellenesség megelőzése érdekében. Emellett neked is, a babának is megnyugtató, ha már most beszélgetsz vele. Szakíts időt arra, hogy a pároddal összebújva meséljetek neki, hallgassatok együtt zenét. Nem csak a babának kellemes érzés ez, de hidd el, nektek is nagyon megnyugtató, felejthetetlen érzést nyújt.

 

 

És legutoljára: ne rémülj meg! Így elsőre úgy tűnhet, szinte lehetetlen ennyi mindenre figyelni, ennyi vitamint rendszeresen biztosítani ahhoz, hogy jó formában legyél és a babád is jól érezze magát. Pedig egyszerű. Az egyik új magzatvédő - vagy másképp terhességi vitamin - , a Ferlidona, már napi egy tablettával fedezi a legtöbb, a terhesség alatt megnövekedett vitaminszükségletedet . Így nem marad más dolgod, mint magadra és a babára figyelni.

 

A Ferlidona étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl. Gyermekektől elzárva tartandó.

Kérjük, olvasd el a betegtájékoztatót!


2014 ÁPR 15 16:44:00/