Új stratégia a herpesz elhallgattatására
 Amerikai orvosok a herpesz fertőzés kezelésének új megközelítését írták le. A megközelítés egy specifikus fehérjét céloz, amely elnyomja a vírus génexpresszióját, és így a forrásnál blokkolja a fertőzési ciklust. A stratégia alapja az epigenetika, ami működik... az állatoknál.

Dr. Thomas M. Kristie és kutatócsoportja (Bethesda,Maryland, USA) National Team Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID)) állati modellben használta a herpes simplex vírusfertőzést (HSV). A HSV labiális (HSV1) és genitális elváltozásokért felelős (HSV-2).

A kutatók kimutatták, hogy az LSD1, fehérje aktivitásának blokkolásával, amely a vírus génexpressziójában játszik szerepet, lehetővé válik a fertőzési ciklus csökkentése. Ehhez a tranylcypromine nevű molekulát használták, ami a pszichiátria területéről már ismert!

A fertőzési ciklus legelejét veszi célba és ez által csökkentené a betegség tüneteit. Mindenekelőtt, ellentétben a szokásos virális fehérjéket célzó stratégiákkal, ez a megközelítés megakadályozná reaktivációt a látencia szakaszban. Ezek azonban nagyon kezdeti eredmények és még megerősítésre várnak.


Forrás: destinationsante.com
2014 DEC 23 00:34:51/