Uniós forrásból újítottak fel orvosi rendelőket Barcson
Csaknem 80 millió forintnyi Európai Uniós, valamint önkormányzati forrásból fejlesztették az egészségügyi alapellátást a somogyi városban.

A most zárult beruházás eredményeként nyolc rendelőt újítottak fel az egészségügyi intézményben, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, a földszintet akadálymentesítették, míg az emeleten öltözőt alakítottak ki a dolgozók számára - írták közleményükben. Hozzátették: a szakellátás informatikai hátterének biztosításához külön helyiséget alakítottak ki az épületben, felújították a belső tereket, így a várót, a közösségi tereket, a mosdókat.

Az épület felújításával egyidejűleg az eszközparkot is fejlesztették, az ellátáshoz szükséges új berendezéseket, eszközöket, egyebek mellett defibrillátort, vérnyomás- és vércukormérőt is vásároltak. 

A város önkormányzata a háziorvosi szolgálat közreműködésével több mint kétezer gyermek és mintegy nyolcezer felnőtt egészségügyi ellátásáról, míg a fogászat tekintetében több mint 13 ezer emberről gondoskodik. 

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztéshez a 60 millió forintos pályázati keretösszegen felül Barcs önkormányzata további csaknem 18 millió forinttal járul hozzá.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Thomas8047 (flickr.com)
2015 OKT 31 22:48:53/