Zavarja a csillogó bőre?
A közhiedelemmel ellentétben, „a csillogó bőr” nem csak tipikus kamaszkori tulajdonság. Ez a kellemetlenség, amely a mitesszerek pattanások és szennyeződések melegágya, a felnőtt nőket is érinti. Szerencsére vannak olyan egészségügyi és szépségápolási tippek, amivel ez megszüntethető!

Több oka lehet a zsíros bőrnek. Összefüggésben lehet a hormonális egyensúllyal, a légszennyezéssel vagy a stressz hatása is lehet. Más néven seborrhea, nem más, mint túlzott faggyútermelés az orr, a homlok és az áll területén, a híres T-zónában.

Első szabály a faggyú szabályozására: tisztítsa meg arcát és nyakát reggel és este egy tisztító és hámlasztó géllel. A pórusok nem lesznek már eltömődve, több oxigénhez jut a bőr és megszabadul a faggyútól! Inkább az alkohol és szappan mentes készítményeket részesítse előnyben, ezek ugyanis növelik a faggyútermelést. Ahhoz, hogy a maximalis hatást elérje, távolítsa el a sminket, mielőtt felvinné a gélt. Melyik a tökéletes termék? A szelíd micellás víz, amely tiszteletben tartja a bőre pH-ját.

Minden nap, gondoljon bőre hidratálására, hogy lélegezni tudjon. Tehát válasszon egy mattító krémet, amely elrejti a csillogást, és segíti a bőr egyensúlyának megteremtését. Különösen, ha a krém cinkben és rézben gazdag.

És mint tudjuk, a zsíros bőr gyorsabban beszennyeződik, mint a kevert vagy a száraz, hetente egyszer radírozza bőrét, hogy segítse a méreganyagok eltávolítását. Azonban legyen óvatos, ne vigye túlzásba, mert serkentheti a faggyúmirigyek aktivitását. Havonta kétszer tegyen fel zsíros bőrre alkalmas maszkot. A legjobb fegyver? A zöld agyag, amely a faggyúmirigyek felesleges váladékának felszívásáért ismert. A hajszálcsövesség elve szerint, az összes szennyeződést felszívja és összezárja a pórusokat.

Egy kis extra!

Ami a sminket illeti, ne vigye túlzásba a vastag alapozót, bőre nem jut elég oxigénhez és összehúzza a pórusokat. Preferálja a folyékony, laza textúrákat, és nem mitesszerképző . A por felszívja a felesleges faggyút, és egységesebb arcszínt kölcsönöz.

Forrás: destinationsante.com - Fotó: sunshinecity (Flickr.com)
2015 JÚL 21 10:13:02/