A televíziós főzőműsorok kitűnő segítséget nyújthatnak az otthoni főzéshez, ugyanakkor gyakran problematikusak élelmiszerbiztonsági szempontból. Ezek a helytelen gyakorlatok aztán futótűzként terjedhetnek a nézők körében, éppen ezért fontos volna, hogy ezek a problémák elkerülhetők legyenek.
A Baszk Egyetem Qualiker nevű kutatócsoportja eddig nem vizsgált tényezőkkel tanulmányozta a serdülők pszichológiai jólétét. A vizsgált változók a csoportos érzelmi intelligencia és a társas kötődés voltak.
A Gladstone Institutes kutatói két anyagot is azonosítottak, melyek a hegszövet egészséges szívizommá alakulását segítik elő. A tanulmány segíti a szívelégtelenség új és hatásos gyógymódjának keresését.
Egy friss kutatás szerint genetikailag belénk van kódolva, hogy mennyire szeretjük sósan az ételt, mennyire erősen fűszerezzük azt, és ebből következően tulajdonképpen az is, hogy milyen mértékben veszélyeztetjük szívünk egészségi állapotát.
A D-vitamin szintje nagyban befolyásolja a túlélési esélyeket, ha mellrákból való felépülésről van szó – derül ki egy friss kutatásból, amely a JAMA Oncology című szaklapban került publikálásra.