Mi a jó a reggeli rosszullétben?
Gyermeket vár és szenved a reggeli rosszulléttől? A kellemetlenségekért cserébe kisebb valószínűséggel fenyegeti Önt és gyermekét a vetélés kockázata és a születési rendellenességek. 
Az állapotos nők közel 85%-a átéli a reggeli rosszullétet, ami a tudósok szerint annak következménye, hogy az édesanya szervezete rengeteg hormont termel, amelyek a magzat fejlődésében játszanak központi szerepet - minél súlyosabbak tehát a rosszullétek, annál nagyobb a hormonok mennyisége, ami viszont a születendő gyermek egészségének szempontjából pozitív jel. 

Egyes kutatások szerint ráadásul azok a gyermekek, akiknek az édesanyja átélte a reggeli rosszulléteket, jobban teljesítenek az IQ teszteken. 

A tünetek általában az első trimeszterben a legkellemetlenebbek, az idő előrehaladtával fokozatosan enyhülnek. Bár a rosszullét hiánya önmagában nem jelez semmilyen problémát sem, vizsgálatok alapján a vetélés, a koraszülés kockázata mégis magasabb azoknál az édesanyáknál, akik nem szenvednek a reggeli hányingertől. 


Forrás: today.com