Tegye változatossá gyermeke táplálkozását ezzel csökkentheti az allergia kialakulásának kockázatát
Változatos étrenddel meg lehet tanítani az immunrendszert, hogy felismerje az új élelmiszereket, így korlátozva az élelmiszer-allergia kialakulásának a veszélyét.

A gyermekeknél különösen könnyen alakul ki élelmiszer-allergia. Ennek oka, hogy túl kevéssé változatos az étrendjük, állítja egy a Science folyóiratban megjelent új tanulmány, amelyet  a Pohang Egyetem (Dél-Korea) és a La Jolla Allergológiai és Immunológiai Intézet (Egyesült Államok) kutató immunológusai írtak. Ezekben a vizsgálatokban a kutatók kimutatták, hogy a változatos étrend bizonyos bél sejteket serkent, amelyek megakadályozzák az immunrendszert, hogy reagálni tudjon az új élelmiszerekre, mint például a dió, a tej, a tojás vagy a búzaliszt. Ezek a sejtek valójában specifikus fehérvérsejtek, a T-sejtek, amelyek aktívan részt vesznek a test immunvédekezésben. Ha ezeket megfelelően ösztönzik, "megtanulják" felismerni a különböző élelmiszereket, és ezért nem vezetnek túlzott reakcióhoz biztonságos élelmiszerek ellen, ami az allergia jellemzője. „Ezek nélkül a sejtek nélkül, erős és szisztematikus immunválaszt adnánk az élelmiszerek molekuláira," - mondta Dr. Charles Surh, a tanulmány társszerzője.


A gyermekek 6-8%-a

Változatos étrenddel, és már fiatal korban, kell az új élelmiszereket bevezetni a kutatók szerint, akik egereken végeztek vizsgálatokat tojás fehérjével etetve őket. Az ételallergia a gyermekek 6-8%-át, míg a felnőttek 2-4%-át érinti. Ezek elsősorban a tojás, gabona és mogyoró. Duzzanatot okoznak a torokban, bőrkiütést, hányingert vagy légzési nehézséget, amikor az allergiát okozó ételt a beteg lenyeli.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Fimb (Flickr.com)
2016 FEB 24 19:32:11/