9+1 Nyári intim higiéniai tanács egészségtudatos nőknek
A strandolás felüdülést nyújt a hőségben, de sajnos a meleg és nedves környezetben nem csak mi, a baktériumok is jól érzik magukat és elszaporodhatnak.Így előzheti meg Ön is a hüvelyi fertőzéseket.


1.     A strandszezon előtt érdemes a hüvelyi PH egyensúlyát visszaállító Lactinelle hüvelykapszula kúrát alkalmazni, főleg azoknak, akik antibiotikumos kezelése vannak túl, vagy akiknél gyakran előfordulnak hüvelyfertőzések.

2.     Úszást, fürdőzést követően ne hagyjuk magunkon a műszálas fürdőruhát, hanem cseréljük le szárazra, zuhanyozzunk le és töröljük szárazra intim testrészünket.

3.     Használjunk külön törülközőt a strandoláshoz és az otthoni használatra. A töröközőinket mossuk magas hőfokon és lehetőleg vasaljuk is ki.

4.     Ne üljünk le a strandon fürdőruhában más törülközőjére, csak a sajátunkra.

5.     Ha esetleg csak napozunk és nem megyünk vízbe, akkor is fontos, hogy intim testrészeinket időnkét szárazra töröljük, mivel a hőség miatti erősebb izzadás is felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát.

6.     Ha visszatérő hüvelyi panaszai (viszketés, hüvelyi folyás, égő érzés) vannak, forduljon orvoshoz.

7.     Bármennyire is biztonságosnak tűnik, menstruáció idején tampon használata mellett se fürödjünk strandon, uszodában vagy természetes vizekben.

8.     Strandok nyilvános WC-jében se üljünk közvetlen az ülőkére. Utána alaposan mossunk kezet és az intim területek tisztántartására használjunk intim törlőkendőt.

9.     A szolárium használata után is alaposan törülközzön meg, az intim területek tisztántartására használjon törlőkendőt, illetve mások védelme érdekében, ha kóros tüneteket észlel magán, kerülje a szoláriumok használatát.

 

+1 Végezze még strandolás előtt el a női intim tesztet a honlapunkon

 

A tanácsok nem helyettesítik a szakorvosi konzultációt, a gyógyszer szedése előtt konzultáljon orvosával.

 

Ha meg szeretné vásárolni a Lactinelle hüvelytablettát, itt megteheti.


Források:

1.     http://www.wellnesscafe.hu/wellness/2007/intim_higienia_nyaron/

2.     http://www.lhp.hu/cs_olvas.php?a=4574

3.     http://benu.hu/benu/nyari-intim-higiene

4.     http://www.origo.hu/itthon/20020508intim.html