A társkereső applikációk növelik a szexuális úton terjedő betegségek kialakulásának veszélyét
Tinder és Grinder elősegítik a találkozásokat, de nem csak azokat. Úgy tűnik mindkét alkalmazás növeli a szexuális úton terjedő betegségek számát.

Az AIDS ellen küzdő egyesület az "Aids" mozgósít az olyan mobil alkalmazások ellene, mint a Tinder és a Grinder, mert elősegítik a szexuális úton terjedő betegségek terjesztését, magyarázza a Daily Mail. Az egyesület reklámkampányt indított Los Angeles utcáin. „A következő szexuális találkozás néhány méterre van, a következő STD is”, mondja a civil szervezet közegészségügyi részlegének vezetője, Whitney Engeran-Cordova.

Ezek a nyilatkozatok megerősítik egy tanulmány eredményeit, amelyet a Rhode Island Állam (USA) Egészségügyi Minisztériuma készített. 2015. májusában jelent meg és kiderült belőle, hogy a párkereső mobil alkalmazások elősegítik az STD-k kialakulását (szexuális úton terjedő fertőzések). A kutatók azt konstatálták, hogy valóban, a két alkalmazás megjelenése óta Rhode Islandon, a HIV-fertőzés 33%-kal, a szifilisz 79%-kal és a húgyúti fertőzések 30%-kal növekedtek.

A megelőzés elengedhetetlen

Soha nem szabad elfelejteni közösülés során az óvszert, amíg mindkét fél nem vizsgáltatta ki magát. AZ óvszer az egyetlen hatékony védekezés a szexuális úton terjedő fertőzések ellen.

Hogy felhívja a figyelmet, a brazil Egészségügyi Minisztérium a kezébe vette a dolgokat, és reagált a társkereső alkalmazásokra. Őt hamis profilt hozott létre Tinderen, hogy a felhasználók figyelmét felhívja a problémára. Amikor két ember beszélget, automatikusan megjelenik egy üzenet a képernyőn: „Figyelem, nehéz tudni, hogy ki HIV pozitív. Jó szórakozást, de vigyázz magadra. Vagy megpróbálják csapdába csalni a felelőtleneket: „Futó kapcsolatot keresek lehetőleg óvszer nélkül!”


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Mike Goren (Flickr.com)