A vérszegénység homeopátiás kezelése
Vérszegénység egy olyan betegség, amelyet az alacsony hemoglobin jellemez. Kiváltó okai sokfélék, és a tünetektől függően az orvos homeopátiás készítményeket is felírhat allopátiás készítmények mellet.

Vérszegénység léphet fel, túl intenzív menstruáció után vagy egy súlyos betegség tünete is lehet. Jellemzője, hogy a rendkívül alacsony a vér oxigén szintje, ebből eredően csökken a vörös vérsejt szám, amit viszont okozhat vitamin- vagy vashiány, vagy nagy vérveszteség vagy gyakori kis mennyiségű vérzés.

Tünetek

A vérszegénység lehetséges tüneteit, általában az étvágytalanság, a fáradtság, a nehézlégzés, a tachycardia, a fejfájás, és a sápadt nyálkahártyák és kötőszövetek. Ájulás, hajvégek és a körmök töredezése is utalhat vérszegénységre. Előrehaladott stádiumban a vérszegénység megzavarja a szív-rendszer működését, ami szédüléshez és szívdobogáshoz vezethet.

Tüneti kezelés

Abban az esetben, ha a vérszegénységet vas,  B12-vitamin vagy  folsav hiány okozza, az allopátiás gyógyszerek kiegészítése képen, a homeopátiás szerek célja, hogy kiegyensúlyozzák a vér vastartalmát, hozzájuttassák a hiányzó nyomelemekhez és vitaminokhoz, hogy a sejtek jobban kössék az oxigént és biztosítsák szerepüket a vér oxigénellátásában. Azokat a betegeket, akik akut fáradtságra panaszkodnak, Zincum metallicummal kezelik, míg a viszonylag hosszú időintervallumban ismétlődő vérzéssel küszködő betegeknek Vipera Berus-t írnak fel a panaszok idején. A kezelés azonos a vérzéses vérszegénység esetében.

Ha az anémia olyan betegségek miatt alakul ki, amelyek gyengítik a beteget, beleértve azokat is, amelyek csökkentik a vörös vérsejtszámot, mint például a rák, a reumatoid arthritis, a Crohn-betegség vagy a veseelégtelenség, a Ferrum metallicum lehet hatékony. Ez a törzs helyreállítja a vazometrikus egyensúlyt és ráadásul csökkenti a hőhullámokat és a fülzúgás.

A hemolitikus anémia és sideroblastos vérszegénység lehet szerzett vagy veleszületett.

A vérben felhalmozódott toxinok magas szintje okozza a hemolitikus anémiát, a homeopátia az allopátiás gyógyszerek hatását erősíti a fertőzés meggyógyításában, ami segít a méreganyagok kiválasztásában. Sideroblastos vérszegénység, egy ritka betegség, amelyben a vörösvérsejtek nem tudják a vasat a vérben tartani. Az Allopátia elegendő vasat juttat a vérbe, miközben a homeopátia Zincum metallicum megerősíti az immunrendszert a vírusokkal és a mikrobákkal szemben, így korlátozva a toxinok belekeveredését a hemoglobinba.

Amennyiben a sápadtság és a tónus csökkenés mellett fogyás is megfigyelhető a betegnél. A megfelelő homeopátiás formula ebben az esetben a Plumbum metallicum vagy a Natrum muriaticum 9 CH vagy 30CH. Ezek a szereket csak allopátiás kezelés mellett lehet használni.

Mikor forduljunk orvoshoz?

A beteg keresse fel orvosát, amint olyan tüneteket vett észre, mint a sápadt arcszín, többé-kevésbé akut elgyengülés, aluszékonyság és tachycardiával kísért fejfájás. Ilyen helyzetben, azonnal kérjen időpontot orvosától, hogy megkezdhesse a megfelelő homeopátiás kezelést allopátiás gyógyszerekhez társítva. 


Van véleménye?

Olvassa el mit írnak olvasóink és ossza meg velünk gondolatait!
Forrás: http://www.xn--homopathie-d7a.com/