Allergiásak lehetünk a táblagépre?
Egy gyermeknél allergiás reakciót váltott ki a táblagép használata az Egyesült Államokban. Úgy vélik, a nikkel okozhatott bőrirritációt nála.

Csalánkiütést okozhat a táblagép kijelzője. Egy 11 éves amerikai kisfiúval megtörtént. Az ő történetét a Pediatrics című folyóiratban adták közzé. A már más bőrbetegségben is szenvedő fiú egész testén viszketett és bőrreakció alakult ki. A gyermeket a San diegói kórházban kezelték. Az orvosok erősen gyanították, hogy a táblagépben jelen lévő nikkel a felelős ezért az allergiás reakcióért.

2011 óta gyakran használja a táblagépét és miután védőburkolatot tett rá továbbra is használta. Ez az óvintézkedés nem volt hiábavaló: a fiú állapota azonnal javulni kezdett, és a viszketés is alábbhagyott.

A nikkel nem ritka anyag az elektronikus eszközökben. Orvosi folyóiratokban megjelent legújabb jelentések szerint megtalálható a számítógépekben, a mobiltelefonokban és a táblagépekben. A nikkel csak az egyik anyag, amely néhány érzékenyebb embernél bőrirritációt okozhat: bőrpírt, viszketést, duzzanatot és egyéb allergiás tüneteket.

 

Kijelző allergia

Az érintőképernyők okozta allergiára egyre több figyelmet fordít a szakma. A Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology című folyóiratban egy nemrégiben készült tanulmány arra figyelmeztet bennünket, hogy 30 percnél több okostelefon használat néhány embernél kontakt dermatitiszt okozhat. Ha Önnel is előfordul, keresse fel orvosát vagy kérdezzen szakértőnktől, Dr. Kaszó Beátától.



Forrás: topsante.com