Egy új kutatás szerint az amerikai katonák alvási problémákkal küszködnek
Az Army Times című, az amerikai hadsereg lapjában megjelent tanulmány szerint az amerikai katonák egy része alvási problémákkal küszködik, betegesen elhízott, egy részük bevetésre sem alkalmas.

A dokumentumot Jelentés a hadsereg egészségi állapotáról címmel hozta nyilvánosságra a tisztiorvos hivatala. Az összeállításból az derül ki, hogy az Egyesült Államok katonai bázisain szolgáló katonák tíz százaléka nagyon komoly alvási problémákkal küszködik, hatvankét százalékuk napi hét óránál kevesebbet alszik, s öt százalékuk csak altatókkal képes pihenni.

Hetvennyolcezer aktívan szolgálatot teljesítő katona betegesen elhízott, az állomány öt százaléka az éves fizikai teszteken elbukik. Negyvenháromezer katona pedig nem is alkalmas bevetésre egészségi állapota miatt.

Az amerikai hadseregben az elhízás nem új keletű probléma, a világsajtó évek óta foglalkozik vele. A rossz egészségi állapot egyebek közt annak is betudható, hogy sok olyan tisztség van a fegyveres erőkben, ami nem igényli az erőnlét karbantartását. Az újoncok egy része a fizikai felmérőkön az elvártaknak megfelelően teljesít, de miután esetleg hivatali munkát kapnak, elengedik magukat.

A hadsereg az utóbbi években katonák ezreitől vált meg egészségi állapotukból fakadó alkalmatlanságuk miatt.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Joshua Kruger (flickr.com)
2015 DEC 24 15:44:00/