Ha zsír, akkor biztos, hogy nem a fogyás fog elsőként eszünkbe jutni, pedig kutatások igazolták, hogy a zsírban gazdagabb, de alacsony szénhidrát tartalmú ételektől még eredményesebb fogyás érhető el, mint az zsírcsökkentett ételekkel. Sőt.
A dió és az olívaolaj gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a koleszterinszintet és kifejezetten jót tesznek a szív egészségének. Emellett a Kaliforniai Egyetem kutatói azt is megfigyelték, hogy a tartós diófogyasztás mellett ugyanolyan fogyás érhető el, mint aki elhagyja a zsírban gazdag étrendet. Napi egy marék dió kifejezetten jót tesz és fogyókúrázók is nyugodtan ehetnek!
Vannak olyan anyagcseretípusok, akiknél kifejezetten zsírban gazdag ételeket ajánlják és ennek megfelelő diétát is írnak elő. Ennek a típusnak az első számú ellensége a szénhidrát és az energiát főleg a fehérjéből és zsírból nyeri. Érdemes hát kideríenünk, hogy mi melyik típusba tartozunk, mielőtt belekezdenénk a nagy fogyókúrába.
A többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztása meghosszabbíthatja az életünket, és alacsonyabb lesz a szívbetegség kialakulásának kockázata.