Természetes ápolással az egészséges hajért
Az egészséges haj csodálatos dolog, jellegzetes karaktert ad arcunknak, talán az első, amit mások észrevesznek rajtunk. És bár lehetnek olyan időszakok, amikor fakó a haja, vagy a frizurája sehogysem akar úgy állni, ahogy azt ön szeretné, azonban ebbe nem kell beletörődnie. Vannak olyan, természetes hatóanyagokat tartalmazó, belülről ható hajpakolások és gyógymódok, amikkel nagyon sokat javíthat haja állapotán.

Természetes gyógymódok és hajpakolások

A haját házilag készített hajpakolásokkal is felfrissítheti. Ha a kúraszerűen alkalmazott gyógymódok hatását még meleggel is fokozza (például a meleg fürdőszobában, a kádban fekve hagyja hatni a hajpakolást), a haja szinte új életre kel. 

Száraz hajra az olivaolajat tartalmazó pakolások a legalkalmasabbak, és a méz is táplálja a hajszálakat. Ha ehhez még pár csepp citromlevet is hozzáad, igazi illatélménnyé válik a hajpakolás. A jól bevált háziszerek, mint a tojás és a sör, kétség kívül nem tudják ugyanezt az élményt nyújtani. Ha mégis inkább bolti szereket használna, javasoljuk, hogy patikában vagy fodrászkellék üzletben, jó minségű terméket válasszon.


Táplálja belülről haját

Ha azt tapasztalja, hogy a haja fakó, vagy a végei töredezettek, érdemes megfontolni, hogy belülről is tegyen valamit haja szépségéért - például homeopátiás golyók vagy Schüssler-sók alkalmazásával. Ezekkel megszüntetheti azokat a hiányokat, amik a haj károsodását okozzák, helyrebillentiheti szervezetében az egyensúlyt és haja megszépül. A homeopátiás szerek mellett a tudatos vitamin- és nyomelempótlással is látványos eredményeket érhet el.

A patikai homeopátiás szerek változatos módon hatnak, attól függően, miért szedji azokat. Vékony szálú hajat Acidum phosphoricum (foszforsav), Silicea (kovasav) vagy Ferrum metallicum (vas) golyócskákkal érdemes kezelni.

Zsíros hajra Calcium carbonicum (kalcium-karbonát, mészkő) szedése javasolt. 

Száraz, viszkető fejbőrnek Mezereum (farkasboroszlán) szedése vethet véget.) Fontos tudni, hogy ezen szerek nem egik napról a másikra hatnak, de rendszeres szedésükkel jelentősen javulhat a fejbőr állapota és a haj szerkezete.

A Schüssler sók között is megtalálja azt a megfelelőt, amelyek hatóanyaga megegyezik a megfelelő homeopátiás golyócskákéval, mint pl. a 3. számú Ferrum phosphoricum, a 11. számú Silicea vagy a 22. számú Calcium carbonicum Schüssler sók. 

A szép haj és bőr jótevője továbbá a jól bevált cink, amelyet pezsgőtabletta, kapszula, vagy Schüssler só (21. számú Zincum chloratum) is szedheti. Tippünk: a cink a körmöket is erősíti.


Vigyázzon a hajára!

A belső táplálás mellett fontos, hogy vigyázzon hajára, óvja a külső behatásoktól. Árthat hajának az erős napsugárzástól, hideg időben pedig a nedvesség.


Forrás: www.globuli.net - fotó: Daniela Vladimirova