A homeopátia működik!
homeopátia 

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az allergiások, akiket homeopátiás szerekkel kezeltek, tízszer nagyobb eséllyel gyógyultak meg, mint azok, akik placebót kaptak.


Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az allergiások, akiket homeopátiás szerekkel kezeltek, tízszer nagyobb eséllyel gyógyultak meg, mint azok, akik placebót kaptak.

Az orvosoknak sokkal nyitottabbnak kellene lenniük az alternatív orvoslás felé – mondták brit tudósok. Tanulmányukban a homeopátiás kezelésekkel kapcsolatban felmerült kérdéseknek próbáltak a végére járni. A homeopátiát megkérdőjelezők kétségbevonják a szerek hatásosságát amiatt, hogy a szerekben minimális hatóanyag van csak. A homeopátiás szerek a “hasonlót a hasonlóval” elvével gyógyítanak: azaz azon az elven működnek, hogy az az anyag, ami nagy mennyiségben beteggé tesz, kis mennyiségben adagolva kigyógyít abból a betegségből. A homeopátiát vitatók szerint azonban olyan lecsökkent mértékben tartalmaznak hatóanyagot a homeopátiás szerek, hogy semmivel nem tudnak többet, mint egy placebo.

A kutatásban 50 allergiától szenvedő vett részt, akiknek a fele homeopátiás szert kapott, míg a többiek placebót. Négy héten keresztül vizsgálták őket, amelynek a végén mindkét csoport tagjai úgy érezték, hogy javult az állapotuk – de a homeopátiás szeret használók esetében 28%-kal megnövekedett orruk kidugulása, míg a placebóval kezeltek körében ez a szám csak 3%.

A kutatást Dr David Reilly, a Glasgow-i Homeopátiás Kórház munkatársa vezette. Azt mondta, statisztikailag jelentős különbségeket hoztak a kutatás eredményei a két csoportra nézve.

Dr. Reilly azt is elmondta, hogy ez volt a kórház negyedik kísérlete már, mind hasonló eredményekkel zárult. “Remélem, hogy ez az eredmény már arra fogja ösztönözni az orvosokat, hogy alaposabban megvizsgálják a homeopátia hatékonyságát bizonyító kutatási eredményeket – meg fognak lepődni bizonyos kutatások rendkívül pozitív eredményeiben! “- tette hozzá.

Hozzátette még, hogy kitartó kutatásokra lesz még szükség, hogy bizonyos orvosokat meggyőzzenek, de már javuló tendenciát mutatnak. 


Forrás: dailymail.co.uk fotó: flicker.com
2016 JAN 15 23:24:53/